Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πως θα τον ξεπεράσω?

Το να θέλουμε να ξεπεράσουμε κάποιον  σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μέσα μας ακόμη για αυτόν τον άνθρωπο. Άρα ξεκινάμε με την ερώτηση... Γιατί να θέλεις να ξεπεράσεις κάποιον που ακόμα έχεις συναισθήματα για αυτόν;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλουμε να ξεπεράσουμε κάποιον ενώ ακόμα τρέφουμε συναισθήματα. Φαίνεται βεβαία πως αυτοί οι λόγοι έχουν κάποια κοινά σημεία, και...  για να πούμε την αλήθεια ο συχνότερος   μάλλον είναι ότι δεν μας θέλει  ή δε μας θέλει με τους ορούς που θα ευχόμασταν να μας θέλει.
Μακάρι όλα αυτά τα θέματα να ήταν σαν τις συνταγές μαγειρικής. Δηλαδή με την ερώτηση "Πως θα τον ξεπεράσω;" Να υπήρχε μια απάντηση που να έλεγε. "Βάζεις μισό κιλό εγωισμό, τρεις σκελίδες άρνηση, μια κουτάλια νέο έρωτα και είσαι έτοιμος!"
Αλλά για να μην μακρηγορώ και όπως λέει και η παροιμία "Μη μου τα λες εμένα αυτά, εγώ  είμαι από το Ίντερνετ"   Θα μιλήσω εμπειρικά και υποκειμενικά χωρίς καμιά επιστημονική ή όποια άλλη βάση, και αυτά που θα πω φυσικά δε πρέπει να τα πάρετε υπ όψιν. Αν εγώ θέλω να ξεπεράσω κάποιον τι κάνω; Ένα και μοναδικό πράγμα, σταματάω να τον σκέφτομαι. Τον ίδιο και τα πράγματα και τις διαδικασίες που μου τον θυμίζουν. Αυτό είναι λίγο σκληρό καθώς... ίσως να προϋποθέτει να αλλάξεις συνήθειες αλλά δε γίνεται αλλιώς.
Μερικές φόρες όσο είμαστε μακριά από κάποιον και συνεχίζουμε να τον σκεφτόμαστε γίνεται όλο και καλύτερος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αυτός που θέλουμε αλλά αυτός που έχουμε στο μυαλό μας ότι θέλουμε.Ύστερα ξαφνικά τον/την βλέπεις και λες... καλά αυτός ήταν ο άνθρωπος αφιέρωσα τόσο χρόνο να σκέφτομαι... Χμ...